Udflugten til Erimetageslottet m.v.

Den 2. maj  tog vi en tur til Eremitage slottet, for at se Kong Christian 6 herligheder indvendig, og som billederne viser, blev der ikke sparet her heller.
Guiden beskrev fint hvordan Kongen og hans følge, efter en jagt kunne fornøje sig med dejlig mad, som blev bragt op fra kælderkøkkenet op på første sal ved hjælp af en lift midt i gulvet, og bordet var sådan indrettet, at maden blev placeret der midt på.

Så kunne følget ellers sidde der og nyde herlighederne.
Senere blev det dog fjernet, da der var for meget bøvl med hejseværket.


Senere tog vi på Røde Port for at spise stegt flæsk med persillesovs dejligt.


Nu gik turen til Lyngby sø for en sejltur op af Mølleåen, som er et system med et stemmeværk i den ene ende, dette stemmeværk var en måde at oversvømme en del af landet med op til vestvolden, med dets militær, så det kunne beskytte København mod de agre sive Svensker på den tid.

En fin sejltur, her fik vi også en god fortælling af bådføreren, som fortalte, at en dag var en af hans kollegaer på vej ned af Mølleåen med tom båd, og måske med lidt høj fart, her mødte han Lars Lykke (statsministeren) med sine to drenge i kajak. Nu råber Lars til båd føreren: nu vælter du os ikke vel, hvorpå båd føreren råber tilbage: nej, jeg venter til valget!!
Hilsen Karsten